Прем’єр Фінляндії обіцяє підтримувати санкції проти РФ до повного виконання

Прем’єр Фінляндії обіцяє підтримувати санкції проти РФ до повного виконання "Мінська"

Укрінформ
Петро Порошенко обговорив із прем’єром Фінляндії Юхою Сіпіля санкції проти Росії, запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, проект “Північного потоку-2” й економічну співпрацю між країнами.

Зустріч лідерів відбулася у рамках П’ятого саміту “Східного партнерства”, повідомляє прес-служба Глави держави.

Зазначається, що співрозмовники обговорили пріоритетні питання взаємодії Україна – ЄС, зокрема в контексті ініціатив Президента України спрямованих на подальше зближення з Європейським Союзом, а також питання про продовження економічних санкцій ЄС проти Росії на грудневому засіданні Європейської Ради.

“Прем’єр-міністр Фінляндії наголосив на підтримці санкцій проти Росії до виконання нею Мінських домовленостей. Сторони обговорили також перспективи розгортання миротворчої операції ООН на окупованій частині Донбасу”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони домовилися здійснювати підготовку до проведення засідання Міжурядової українсько-фінляндської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, що може відбутися на початку наступного року в Києві.

Порошенко також відзначив під час зустрічі про незмінність позиції України щодо проекту «Північний потік-2» та закликав фінляндську сторону зважено підійти до подальшого розгляду цього питання в рамках ЄС.

Читайте також: Прем’єр Бельгії запевнив Порошенка у солідарності з Україною

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23-24 листопада перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де відбувається П’ятий саміт “Східного партнерства”. Сам саміт проходить у закритому для преси режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-