Зближення з РФ неможливе, доки на Донбасі не буде миру - німецький політик

Зближення з РФ неможливе, доки на Донбасі не буде миру - німецький політик

Укрінформ
Співголова німецько-російського форуму "Петербурзький діалог" Рональд Пофалла не передбачає поліпшення відносин між Німеччиною та РФ доти, доки ситуація на сході України не зміниться радикально на краще.

Про це він заявив у четвер у ефірі телеканалу ZDF перед початком цього форуму.

"До тих пір, поки не буде миру на сході України, де майже щодня гинуть люди, не може бути ніякого політичного зближення і, відповідно, жодних урядових консультацій із Росією", - заявив політик.

При цьому він підкреслив, що яким би не був розклад сил у майбутньому уряді, у головних пунктах усі німецькі політики дотримуються єдиної думки.

Висловився Пофалла і з приводу дій Росії у Сирії, назвавши зустріч у Сочі президентів РФ, Ірану та Туреччини, у ході якої ті обговорювали майбутнє Сирії, "такою, що перебуває за межею цинізму".

Крім того, німецький політик назвав "проблематичною" ситуацію із громадянським суспільством у Росії, розкритикувавши навішування ярликів "іноагентів".

Читайте також: У ЄП вказали російським депутатам на необхідність припинити агресію проти України

У той же час Пофалла назвав позитивним факт, що "Петербурзький діалог" взагалі проходить при такому рівні відносин між двома країнами. У дводенному форумі беруть участь майже 300 представників культури, науки і бізнесу з обох сторін. Першим кроком до зближення стало б повернення до формату політиків, які не беруть участі у цьому форматі після 2014 року.

"Петербурзький діалог" був ініційований у 2001 році, на злеті відносин між Берліном і Москвою, федеральним канцлером ФРН Герхардом Шредером та президентом РФ Володимиром Путіним.

Фото: Der Spiegel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-