Україні все ще треба докладати зусиль для повернення на карту Європи - Климпуш-Цинцадзе

Україні все ще треба докладати зусиль для повернення на карту Європи - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Нинішня інтеграція України до Європи, яка відбувається на фоні російської агресії, все ще потребує зусиль та наполегливої праці для повернення держави після впливу Російської імперії та СРСР на культурну і політичну карту Європи.

Про це заявила в інтерв’ю французькому телеканалу France24 віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, наголосивши на важливості в цьому процесі українсько-французького діалогу.

"Перш за все, Франція є членом ЄС, членом НАТО, одним із членів Ради безпеки ООН. Ось чому вона є важливим гравцем як на європейській, так і на світовій арені. І ми дуже вдячні Франції за роботу в "нормандському форматі", за намагання знайти дипломатичні та політичні засоби для подолання російської агресії проти України. Тому для нас цей діалог надзвичайно важливий", - сказала віце-прем’єр-міністр України.

Читайте також: У МЗС Франції обіцяють говорити на всіх рівнях про ув'язнених Кремлем українців

Климпуш-Цинцадзе переконана, що Україні ще потрібно докласти багато зусиль, аби пояснити свою важливість та цікавість як партнера.

"Більше того, Україні все ще треба повертати себе назад на культурну та політичну карту Європи. Оскільки ми завжди були культурно, географічно, історично частиною Європи. Але цю історію затьмарила Російська імперія та радянська присутність на території України. І все-таки це важка робота - нагадати, хто ми, пояснити, хто ми, що ми є важливим та цікавим партнером", - сказала вона.

Як повідомлялося, міністр з європейських питань Міністерства Європи та закордонних справ Франції Наталі Луазо під час зустрічі в Парижі з віце-прем’єр-міністром України Климпуш-Цинцадзе, заявила, що Франція попри збитки в економіці країни через санкції проти РФ дотримується дотримується санкційного режиму, оскільки наразі немає передумов для їх послаблення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-