Права людини: ЄСПЛ отримав майже 7 тисяч скарг з України

Права людини: ЄСПЛ отримав майже 7 тисяч скарг з України

Укрінформ
До Європейського суду з прав людини надійшло майже 7 тисяч скарг від України, які стосуються порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Про це йдеться в повідомленні Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя. 

«За даними ЄСПЛ, 10,8% (6950) скарг надійшло на розгляд суду від України, яка посідає п'яте місце за кількістю скарг станом на 30 жовтня 2017 року», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Петренко розказав про "найпопулярніші" теми позовів українців до ЄСПЛ

Як зазначається, понад 90% зареєстрованих проти України скарг стосуються структурних проблем, які призводять до порушення країною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Зокрема, вони стосуються невиконання або тривалого виконання рішень національних судів; надмірної тривалості провадження досудового слідства і судового розгляду цивільних, кримінальних, господарських та адміністративних справ. Скарги також надходять щодо незабезпечення права на належний судовий захист, неефективності розслідування кримінальних справ за скаргами на неналежне поводження з боку представників органів держави; порушення майнових прав; неналежних умов утримання та лікування осіб, які перебувають під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-