Конгрес США може визнати Голодомор геноцидом наступного року – посол Чалий

Конгрес США може визнати Голодомор геноцидом наступного року – посол Чалий

Фото
Укрінформ
Україна на дипломатичному рівні докладатиме зусиль, щоб Конгрес США вже наступного року ухвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.

Як повідомив у Facebook посол України в США Валерій Чалий, про це він заявив під час церемонії вшанування пам'яті жертв Голодомору в Соборі Святого Патріка у Нью-Йорку.

"Традиційно наприкінці листопада тисячі небайдужих збираються у Нью-Йорку в Соборі Святого Патріка, щоби вшанувати пам’ять невинно загиблих під час штучно створеного режимом Сталіна у 1932-33 рр. Голодомору. Тепер ми знаємо, що саме українці піднялися проти цього злочину на захист своїх сімей - і були цілеспрямовано знищені", - підкреслив український дипломат.

Він зауважив, що виступив у Соборі, в тому числі, перед свідками трагедії, які вижили під час штучного голоду, створеного власноруч радянським режимом. Посол, зокрема, висловив твердий намір докласти зусиль, щоб американський Конгрес визнав Голодомор в Україні геноцидом вже ближчим часом.

"Прийшов час офіційно в США визнати Голодомор проти українського народу - Геноцидом. Спроба колись уже була. Невдала. Але ми знову підемо в Конгрес США, щоби домогтися правди й справедливості та прийняти наступного року відповідну Резолюцію", - наголосив глава українського дипломатичного представництва в США.

При цьому він назвав вшанування пам'яті жертв Голодомору в Соборі Святого Патріка "важливим днем на цьому складному шляху".

У Нью-Йорку в Соборі Святого Патріка вшанували пам’ять жертв Голодомору

Читайте також: США засудили спроби заперечити історичний факт Голодомору в Україні

Як повідомлялося, на початку листопада у Палаті представників Конгресу США представили проект резолюції до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

На думку авторів проекту, 85-ті роковини Голодомору-геноциду мають слугувати нагадуванням про репресивну радянську політику проти народу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-