Депутати спробують наступного тижня поставити крапку в конфлікті НАБУ і НАЗК

Депутати спробують наступного тижня поставити крапку в конфлікті НАБУ і НАЗК

Укрінформ
У комітетах ВР з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності зібрали підписи для проведення спільного засідання для обговорення ситуації навколо конфлікту антикорупційних органів. 

Засідання може відбутись вже наступного тижня, повідомив депутат фракції «Блок Петра Порошенка», член парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Артюшенко. 

"Ми переконані в необхідності проведення спільного закритого засідання парламентських комітетів – з питань запобігання і протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – із запрошенням на нього керівників Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро України, екс-керівника департаменту фінансового контролю НАЗК Ганни Соломатіної, з метою розібратися в конфлікті цих двох відомств», - зазначив депутат.

За словами Артюшенко, підписи передані Голові Верховної Ради Андрію Парубію для того, щоб він рекомендував головам комітетів скликати спільне засідання. 

"За його наслідками маємо поставити крапку в ситуації, коли один з керівників антикорупційних органів фактично оголосив війну іншим правоохоронним органам – НАЗК, Антикорупційній прокуратурі, Генеральній прокуратурі", - додав Артюшенко.

Раніше речник генерального прокурора Лариса Сарган наголосила, що протистояння серед правоохоронних органів дестабілізує ситуацію в Україні. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вже підтримав ініціативу такого спільного засідання комітетів.

Читайте також: Конфлікт НАБУ і НАЗК: Луценко анонсував засідання двох комітетів Ради

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд столиці зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення генерального прокурора Юрія Луценка.

У свою чергу, Генеральна прокуратура України відкрила провадження проти голови Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

Крім того, Спеціалізована антикорупційна прокуратура висловила занепокоєння конфліктом між НАБУ та НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-