Парубій сподівається, що Трамп підпише оборонний бюджет із $350 млн допомоги Україні

Парубій сподівається, що Трамп підпише оборонний бюджет із $350 млн допомоги Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що президент США Дональд Трамп підпише схвалений Сенатом проект бюджету Пентагону на 2018 рік, що передбачає виділення 350 млн доларів військової допомоги Україні.

Про це Парубій сказав у п'ятницю, 17 листопада, на початку ранкового пленарного засідання парламенту,  повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив і спрямував на підпис президенту проект закону про бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони, який передбачає 350 млн дол. для надання безпекової допомоги Україні. Від імені усіх народних депутатів я висловлюю подяку американських колегам. Я переконаний, що Дональд Трамп підпише оборонний бюджет, і це буде важливим кроком у нашій співпраці та перемозі над російським агресором", - сказав спікер.

Він також нагадав про підписання 15 червня з головою Палати представників Конгресу США Полом Раяном Меморандуму про співпрацю, який спрямований на стратегічне партнерство та розширення двосторонньої взаємодії між парламентами у політичній, економічній, безпековій, гуманітарній та культурній сфері.

Читайте також: Без росіян: Геращенко назвала умову запиту ВР на "блакитні шоломи"

Як повідомлялося, 16 листопада Сенат США схвалив проект закону про “Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони”, що передбачає виділення 350 млн дол. для надання безпекової допомоги Україні. 

Таким чином, Конгрес завершив процедуру ухвалення зазначеного документа, який тепер спрямовано на підпис президенту США.

Зокрема, в документ включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, й також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-