Парубій відкрив Раду, у планах - новий святковий вихідний

Парубій відкрив Раду, у планах - новий святковий вихідний

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він. 

У сесійній залі зареєструвалися 354 народні депутати. 

Як зазначив Парубій, порядок денний пленарного засідання надзвичайно насичений і прогресивний. Серед важливих питань - законопроект щодо реформування парламенту, яким передбачається зменшення максимальної кількості комітетів і прив'язка предметів їх відання до створених міністерств. У зв'язку з цим Голова ВР закликав депутатів до "повної мобілізації і плідної роботи".

"Це надзвичайно важливо і принципово для всіх нас напередодні переговорів з євродепутатами", - сказав Парубій. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада запланувала у четвер ратифікувати угоду із Нідерландами стосовно розслідування катастрофи МН17, достроково припинити депутатські повноваження Олени Бабак і Вячеслава Константіновського, а також встановити 25 грудня ще один неробочий святковий день в Україні з тим, щоб відзначати Різдво Христове 25 грудня та 7 січня.

Читайте також: Гройсман закликав Раду ухвалити законопроект щодо протидії тиску на бізнес

Крім цього, депутати розглянуть включення до порядку денного урядового законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі порушення у сфері безпеки дорожнього руху». 

А от запланований раніше для розгляду президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу депутати розглядати у четвер не будуть, оскільки Комітет ВР з нацбезпеки та оборони має його ще доопрацювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-