Парубій на зустрічі з Мітчеллом закликав надати Україні летальну зброю

Парубій на зустрічі з Мітчеллом закликав надати Україні летальну зброю

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з новопризначеним помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Весом Мітчеллом.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Для мене важливо було одразу після призначення на нову посаду відвідати Україну, адже Державний секретар Тіллерсон приділяє велику увагу питанню безпеки та реформ в Україні", - сказав Мітчелл.

Парубій зазначив, що візит Мітчелла є ознакою великої підтримки України зі сторони США. "Сполучені Штати є стратегічним партнером України, ми цього не приховуємо і розраховуємо на вашу підтримку", - сказав Голова Верховної Ради.

Парубій закликав Державний департамент Сполучених Штатів Америки розглянути можливість та надати Україні летальну оборонну зброю.

Читайте також: Мітчелл погодився з Порошенком: успіхи України - "феноменальні"

Співрозмовники обговорили перебіг та прогрес реформ в Україні та питання посилення торговельно-економічної співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки.

"Я можу Вас запевнити, що переважна більшість народних депутатів цього скликання Верховної Ради України підтримує євроатлантичну інтеграцію України, тісну співпрацю з США та Європейським Союзом, а відтак реформи в Україні", - підсумував Парубій.

У зустрічі також взяла участь Надзвичайний і Повноважний посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-