Член НАЗК каже, що йому не відомо про тиск на колег

Член НАЗК каже, що йому не відомо про тиск на колег

Укрінформ
Член Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Серьогін заявляє, що йому не відомо про будь-який тиск з боку Адміністрації Президента чи будь-яких інших державних органів на колег із НАЗК.

Про це він сказав під час брифінгу в середу, 15 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу казати лише про факти, відомі мені, і відносно мене особисто. На мене особисто жодного тиску з боку як Адміністрації Президента, так і інших органів державної влади не відбувалося", - заявив Серьогін, відповідаючи на запитання, чи здійснювався тиск на НАЗК з боку Банкової чи окремих працівників АП.

На уточнення, чи відомо йому про тиск на інших членів НАЗК, він відповів: "Я не можу казати про інших людей, оскільки я не був свідком".  

"Лунають досить неприємні звинувачення, і я думаю, що якщо вони є, то мають підкріплюватися відповідними доказами. Якби мені були такі докази відомі, я б вчинив відповідно до чинного законодавства України. Проте я ще раз наголошую, що жодного тиску з відомих мені обставин на Національне агентство чи його членів і на мене особисто не чинили", - підкреслив член НАЗК.

Він також зазначив, що Нацагентство відкрите до спілкування з будь-якими особами, навіть анонімами.

"Навіть анонімні звернення ми приймаємо і розглядаємо на предмет того, хто, на думку заявника або анонімної особи, вчинив відповідні порушення і коли або з приводу чого вони відбулися. З початку моєї роботи, з 19 серпня 2017 року, я намагаюся проводити саме таку політику. Вона повністю оприлюднена, всі мої заяви ви можете побачити під час засідань, які транслюються і відкриті в доступі, щоб не було жодних виключень. Жодна інформація не залишиться без уваги", - пояснив Серьогін.

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада екс-керівник департаменту фінансового контролю Нацагентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Вона заявила, що відповідні документи були надані Національному антикорупційному бюро України.

Читайте також: На Банковій відреагували на "інформаційну війну" між НАБУ і НАЗК

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити голову НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляють про недостовірність інформації, оприлюдненої Соломатіною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-