Кулеба про головування Данії: Чекаємо на новий план дій РЄ для України

Кулеба про головування Данії: Чекаємо на новий план дій РЄ для України

Ексклюзив
Укрінформ
Україна під час головування Данії в Комітеті міністрів Ради Європи, яке розпочалося сьогодні, очікує на ухвалення нового Плану дій Ради Європи для України.

Про це в коментарі Укрінформу сказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Ми впевнені, що Данія ефективно керуватиме в Комітеті міністрів. Очікуємо на ухвалення нового Плану дій Ради Європи для України саме під час Данського голосування. Це буде символічно і справедливо, адже Данія послідовно і масштабно підтримує реформи в Україні", - сказав Кулеба.

Іншим напрямком взаємодії України і Данії в рамках головування на наступні півроку стане імплементація рішень РЄ щодо України.

"Також важливим напрямком нашої взаємодії з головуванням стане робота над імплементацією рішень Ради Європи щодо України, насамперед в частині протидії російській агресії та захисту прав людини в окупованих Криму і Донбасі", - наголосив дипломат.

За його словами, на час головування Данії припадає спроба адвокатів Росії повернути російську делегацію до ПАРЄ.

"Це дуже серйозний виклик, адже повернення Росії без виконання резолюцій ПАРЄ означатиме повну дискредитацію усіх інститутів та персоналій Ради Європи, причетних до повернення", - сказав Кулеба.

Читайте також: Данія отримала "ключі" від Комітету міністрів Ради Європи

Він припустив, що лобісти Росії шукатимуть підтримки з боку Данського головування.

"Знаю відданість Копенгагена ідеалам демократії та верховенства права, а тому вірю, що він не робитиме кроків, що руйнуватимуть принципи та цінності Ради Європи", - зауважив Кулеба у цьому ключі.

Як повідомлялося, починаючи з 15 листопада, Данія шість місяців головуватиме у Комітеті міністрів Ради Європи, керівному органі організації, до складу якого входять міністри закордонних справ всіх держав-членів Ради Європи або їх постійні представники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-