Білорусь готова направити миротворців в Україну - МЗС

Білорусь готова направити миротворців в Україну - МЗС

Укрінформ
Білорусь готова направити миротворчий контингент в Україну.

Про це заявив у середу журналістам міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей за підсумками зустрічі в Москві з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє БЕЛТА.

"Ми готові виділити відповідний миротворчий контингент, якщо це буде прийнятно для всіх зацікавлених країн, для того, щоб брати участь у вирішенні миротворчих завдань", - сказав Макей.

Міністр нагадав, що ще в 2014 році президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю телеканалу Euronews заявив, що країна готова направити в Україну миротворчий контингент, щоб сприяти відновленню миру і спокою.

Читайте також: Геращенко назвала "ножем у спину" голосування Білорусі в ООН

Дипломат підкреслив, що позиція Білорусі по ситуації у східних регіонах України давно відома: республіка вкрай зацікавлена в швидкому встановленні там стабільності. 

"Ми, звичайно ж, готові зробити все для того, щоб ця конфліктна ситуація, яка сьогодні існує, вирішилася, і в ці райони прийшли мир і спокій", - наголосив він. 

Макей нагадав, що Мінськ став майданчиком для регулярних переговорів Тристоронньої контактної групи з урегулювання кризи в Україні.

"Як би хто не оцінював діяльність цієї Тристоронньої контактної групи, я вважаю, що вона вносить продуктивний, важливий внесок у врегулювання кризових ситуацій. Ми маємо намір і надалі надавати майданчик, робити все можливе для забезпечення миру і стабільності в цьому регіоні", - заявив він. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білорусь відмовилася підтримати Резолюцію ООН відносно ситуації з правами людини в Криму. 

У свою чергу, перший заступник Голови Верховної Ради України, учасник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що голосування Білорусі проти оновленої резолюції по ситуації з правами людини в окупованому Криму суперечить її заявам про нейтральність у російсько-українському конфлікті на Донбасі.

Фото: посольство Білорусі в Росії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-