Рада планує продовжити угоду з Нідерландами щодо розслідування катастрофи МН17�

Рада планує продовжити угоду з Нідерландами щодо розслідування катастрофи МН17

Укрінформ
Верховна Рада у середу планує розглянути законопроект, що передбачає продовження строку дії Угоди з Королівством Нідерланди в розслідуванні катастрофи "Боїнга" рейсу МН17. 

Про це йдеться в порядку денному Ради, оприлюдненому на сайті парламенту. 

Першим блоком у порядку денному визначені питання ратифікації. Так, Рада збирається ухвалити президентські законопроекти "Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку" №0163, "Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)" №0164 та проект закону "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року" №0169. 

Зокрема, ухвалення законопроекту №0163 сприятиме подальшому розвитку активного діалогу з МБРР щодо залучення в економіку України 150 млн дол. США довгострокових інвестицій. 

Законопроект №0164 передбачає членство України в Агентстві IRENA, що сприятиме зменшенню залежності економіки України від імпорту традиційних енергоносіїв, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції на світових ринках та ефективності споживання паливно-енергетичних ресурсів. 

У другому читанні заплановано розгляд законопроекту №5592-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)" та проекту закону №4670 "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України". 

Також депутати розглянуть проекти постанов про проведення парламентських слухань на теми: реалізації міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату, а також про національну інноваційну систему. 

Крім того, Рада розгляне у першому читанні два урядових законопроекти: №6120 "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" (щодо уточнення деяких положень)" і №6710 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту осіб з інвалідністю)". 

Також депутати розглянуть проект постанови "Про деякі питання реалізації статті 48 Закону України "Про державну службу" в Апараті Верховної Ради України", якою передбачено заснувати 30 щорічних стипендій Верховної Ради для інтернів Програми стажування в Апараті ВР у розмірі мінімальної заробітної плати. 

Читайте також: Росія фейковим сайтом намагалася вплинути на думки голландців щодо MH17 - МВС

Наприкінці пленарного засідання парламентарії розглянуть блок питань щодо премій і стипендії Верховної Ради. 

О 15:00 в сесійній залі заплановане проведення парламентських слухань щодо формування та реалізації державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-