Антикорупційний суд: ВР знову не змогла

Антикорупційний суд: ВР знову не змогла "розчистити поле" для проекту Порошенка

Укрінформ
Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні у вівторок не змогла відкликати депутатський законопроект про Антикорупційний суд.

За відкликання законопроекту №6011 проголосували 144 депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Венеціанська комісія запропонувала Верховній Раді і депутатам відкликати цей законопроект, зняти його з порядку денного сесії, щоб Президент України міг внести новий законопроект", - зазначив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Коментуючи результати голосування, він зауважив, що "в залі дуже важка атмосфера".

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Президент Петро Порошенко звернувся з листом до Голови Верховної Ради Андрія Парубія із пропозицією утворити робочу групу із напрацювання законопроекту "Про антикорупційні суди" з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Читайте також: Порошенко готовий внести в Раду законопроект про Антикорупційний суд - Ірина Луценко

За словами глави держави, внесення ним нового законопроекту про Антикорупційний суд є неможливим через аналогічний законопроект № 6011, який все ще залишається включеним до порядку денного сесії Верховної Ради, попри рекомендації Венеціанської комісії його відкликати.

9 листопада спікер кілька разів ставив на голосування пропозицію про відкликання законопроекту №6011 "Про антикорупційні суди", але голосів на це не вистачало.

Порошенко 11 листопада заявив, що після надання йому відповідних пропозицій від парламенту внесе до Верховної Ради законопроект про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-