Парубій не проти, аби депутати поєднували роботу з посадами міністрів

Парубій не проти, аби депутати поєднували роботу з посадами міністрів

Укрінформ
В українському політикумі зараз обговорюється слушна ініціатива, коли міністр, призначений міністром з числа народних депутатів України, залишався членом Парламенту.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

«Ця дискусія дуже широка, вона стосується багатьох сфер... В ній є багато ініціатив, які, на мою думку, є неймовірно слушними. От, наприклад, назвемо ідею, про те, щоб міністр, будучи обраним міністром з Верховної Ради України, міг залишатися народним депутатом України, як це є в більшості цивілізованих країн, Великій Британії, та в багатьох країнах. Це би давало більш комунікаційний рівень між Верховною Радою та Кабміном. І, власне, ця ідея, я особисто її підтримую, дуже б стабілізувала роботу в контактах між Верховною Радою і Кабміном", - сказав Парубій, коментуючи питання про обговорення українськими політиками конституційних змін в частині розподілу повноважень між різними гілками влади.

Читайте також: Парубій не бачить проблеми у довгій дискусії щодо закону про реінтеграцію Донбасу

Також він вказав на іншу ідею - "щоб законопроект у Верховній Раді приймали звичайною більшістю, хоча би в першому читанні від присутніх у залі, що може ще більш ефективним зробити Парламент".

"І, звичайно, є певні регулювання між Кабміном і гілкою Президента. Ряд деяких пропозицій можна внести просто законодавчими актами. В Парламенті співпраця між учасниками коаліції є щільною, відповідальною. Ми розуміємо, які виклики стоять сьогодні перед українською державою і розуміємо вагу тих викликів. І ми знаємо , яка була ціна нашої поразки, тому це питання нормальної дискусії, коли пропонуються теми, коли вони обговорюються, Але це питання буде вирішуватися в Парламенті ", - зазначив спікер Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-