Парубій пропонує Раді

Парубій пропонує Раді "позбутися" семи комітетів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про необхідність ухвалення законопроекту щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради та співвідношення предметів їх відання зі сферами діяльності міністерств.

Про це він заявив у понеділок на засіданні Погоджувальної ради парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду звертатись до народних депутатів із проханням, щоб ми змогли підтримати законопроект № 6256, який стосується одного з етапів реформи парламенту - співвідношення комітетів і міністерств (20 і 20). Нагадаю, наступного тижня ми їдемо на семінар, на конференцію, на зустріч із нашими партнерами - європейськими депутатами - на діалоги Моне. І було б важливо ще раз опрацювати законопроект і його підтримати", - сказав спікер.

Читайте також: Парубій назвав пріоритети бюджету-2018

Як повідомлялося, авторами законопроекту № 6256 є голова Верховної Ради Парубій, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, лідер фракції ”Блок Петра Порошенка” Ігор Гринів, лідер фракції ”Народний фронт” Максим Бурбак, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, заступник голови фракції ”Батьківщина” Сергій Соболєв, народний депутат від ”БПП” Артур Герасимов, народний депутат від ”Самопомочі” Руслан Сидорович, голова депутатської групи ”Відродження” Віталій Хомутиннік і голова групи ”Воля народу” Ярослав Москаленко.

Згідно з цим документом, пропонується встановити, що парламент на першій сесії нового скликання утворює не більше 20 комітетів. Кількість комітетів, їх назви, предмети відання, а також мінімальна та максимальна кількість осіб, які можуть входити до складу одного комітету, визначається постановою ВР. Запропонованим законопроектом встановлюється також, що ВР може утворити новий або ліквідувати раніше створений комітет, змінити назву комітету чи предмет його відання лише у разі утворення нового міністерства або реорганізації чи ліквідації існуючого міністерства. При утворенні нового комітету одночасно приймається рішення про його предмет відання та персональний склад із одночасним внесенням змін до рішення ВР про кількість комітетів, їх назви та предмети відання.

Крім того, пропонується визначити, що Кабінет міністрів, діючи в межах коштів, передбачених на утримання органів виконавчої влади, за поданням Прем'єр-міністра утворює не більше 20 міністерств, а також інші центральні органи виконавчої влади, кількість та найменування яких визначає відповідною постановою. Реорганізація або ліквідація міністерств та інших центральних органів виконавчої влади здійснюється урядом за поданням Прем'єра.

Як відомо, наразі у парламенті працюють 27 комітетів і Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-