У Дуди відреагували на

У Дуди відреагували на "надзвичайну" ініціативу Порошенка

Укрінформ
Ініціатива української сторони щодо проведення найближчим часом засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі є позитивною. Зустріч повинна служити обговоренню останніх подій у польсько-українських відносинах.

Про це йдеться у заяві канцелярії президента Польщі, інформує Dzieje.pl.

"Канцелярія президента вже передала Адміністрації президента України інформацію про готовність міністра Щерського (міністр канцелярії президента РП - ред.) прийняти українського співголову з делегацією", - йдеться в заяві.

Зазначається, що це буде чергова спроба "представити українській стороні польські очікування щодо найважливіших питань в польсько-українських відносинах".

"Президент Анджей Дуда розраховує також на особисті дії Президента Петра Порошенка у контексті нинішнього стану двосторонніх відносин".

Читайте також: Порошенко ініціював засідання Консультаційного Комітету президентів України та Польщі

Як інформувало агентство, Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі. Як заявив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, це потрібно для зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща та щоб уникнути подальшої ескалації напруги у двосторонніх відносинах.

Спіголовами Консультаційного комітету президентів є заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісеєв та міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

Фото: PAP/J. Turczyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-