Представник України у РЄ: 22 роки членства були схожі на

Представник України у РЄ: 22 роки членства були схожі на "американські гірки"

Укрінформ
Представництво України при Раді Європи відзначає 22-річчя, ці роки минули швидко, зі злетами і падіннями, що можна порівняти із катанням на американських гірках.

Таку думку у коментарі для Укрінформу висловив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

«22 роки з моменту вступу України до Ради Європи пролетіли як катання на американських гірках. Були свої злети і падіння, були і фундаментальні проблеми, але були й історичні досягнення», - сказав Кулеба.

Він наголосив на тому, що новий етап у відносинах України з Радою Європи розпочався після Революції Гідності.

«Дуже приємно, що саме після Революції Гідності ми, по суті, започаткували якісно новий етап відносно Ради Європи і рухаємося виключно по висхідній. Україна довіряє Раді Європи, бо знає її і готова її захищати», - сказав дипломат.

Він також висловив надію те, що Рада Європи і надалі буде залишатися авторитетним джерелом європейських стандартів.

«У свою чергу теж розраховуємо, що Рада Європи не зрадить своїм принципам, своїм ідеалам і залишиться авторитетним джерелом європейських стандартів», - сказав постпред України при Раді Європи.

Читайте також: "Празька декларація" пропонує Заходу сім кроків для протидії агресії Росії

Як відомо, урочиста церемонія вступу України до РЄ відбулася 9 листопада 1995 року. Того ж дня генеральний секретар РЄ Даніель Таршис та член Європейської комісії Ганс ван дер Брук підписали Спільну програму Комісії європейських співтовариств та Ради Європи щодо реформування правової системи, місцевого самоврядування та удосконалення системи правозастосування в Україні.

 До Ради Європи входять 47 держав. Організація була утворена 5 травня 1949 року «з метою досягнення більшого єднання між її членами для збереження та втілення в життя ідеалів і принципів, які є їхнім спільним надбанням, а також сприяння їх економічному та соціальному прогресу». Головним її завданням є координація законодавств країн-учасниць для забезпечення норм ліберальної демократії, які викладені у Європейській конвенції з прав людини (1950 року) та Конвенції із захисту прав людини та фундаментальних свобод (1953 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-