Реінтеграція Донбасу: робоча група хоче чітко вказати дату початку російської окупації

Реінтеграція Донбасу: робоча група хоче чітко вказати дату початку російської окупації

Укрінформ
Робоча група за участю представників Мін"юсту, МЗС, АП рекомендує при доопрацюванні законопроекту 7163 про реінтеграцію Донбасу вказати дату окупації РФ території України - 20 лютого 2014 року і змінити його назву.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони сказав секретар комітету Іван Вінник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В нас є чинний закон про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України, стосується він Криму і приймався в травні 2014 року... Там є дата - 20 лютого 2014 року, дата початку окупації території України. Тому для цілей цього закону, в тому числі, ми вважаємо, що доцільно включити (дату окупації - ред.) в п'ятий абзац преамбули», - сказав депутат.

Окрім того, ця робоча група рекомендує змінити назву законопроекту «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

«Робоча група пропонує все-таки змінити назву і врахувати щонайменше половину правок... і зафіксувати назву: «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими Російською Федерацією територіями України», - повідомив Вінник.

Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу: у БПП заявляють про "депутатський тероризм"

За словами голови комітету Сергія Пашинського, таке засідання робочої групи було проведено вчора.

При цьому у секретаріаті комітету зазначили, що пропозиції робочої групи, згруповані у 10 тематичних блоків, мають бути письмово передані комітету. Далі комітет зможе прийняти рішення щодо цих пропозицій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-