Порошенко ініціював засідання Консультаційного Комітету президентів України та Польщі

Порошенко ініціював засідання Консультаційного Комітету президентів України та Польщі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі

Задля уникнення подальшої ескалації напруги у двосторонніх відносинах на тлі резонансних заяв представників польської влади на адресу України.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Президента України Святослав Цеголко. 

“Задля зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща, та щоб уникнути подальшої ескалації напруги, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно у цивілізований європейський спосіб, Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі”, - йдеться  у повідомленні.

Цеголко додав, що резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, що лунають останнім часом, “викликають серйозне занепокоєння та не можуть залишатися без належного реагування”.

Читайте також: Мовне питання: ультиматум Угорщини є неприйнятним – Климпуш-Цинцадзе

Він також нагадав, що МЗС України вчора наголосило, що “в проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна — це стратегічний партнер Польщі”.

Консультаційний Комітет є дорадчим органом, що покликаний сприяти реалізації домовленостей між главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх відносин між Україною і Республікою Польща, який очолюють зовнішньополітичні радники Президентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-