Проект нового Трудового кодексу готовий до розгляду в другому читанні - комітет

Проект нового Трудового кодексу готовий до розгляду в другому читанні - комітет

Укрінформ
Проект нового Трудового кодексу України повністю підготовлений комітетом ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення до розгляду парламентом у другому читанні.

Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань урегулювань трудових відносин та зайнятості населення Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Олександр Дроздик під час презентації проекту «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці та подолання незадекларованої праці», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проект нового Трудового кодексу підготовлений повністю комітетом. Комітет зробив максимально для того, щоб він відповідав усім міжнародним стандартам, нормам і положенням, які Україна підписала і зобов'язується виконувати. Це проект нового Трудового кодексу № 1658, розгляд у другому читанні якого ми очікуємо найближчим часом у Верховній Раді», - зазначив Дроздик.

За його словами, в проекті нового Трудового кодексу визначено чітку систему органів нагляду і контролю за дотриманням законодавства про працю.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу

«Також визначено правовий статус, чого зараз фактично не визначено, Державної служби України з питань праці як спеціалізованого органу контролю державної виконавчої влади, обсяг повноважень та порядок здійснення перевірок, що гарантують незалежність інспекції та її інспекторів. Дуже сподіваюся, що найближчим часом парламент розгляне цей проект, тому що прийняття його пришвидшить реалізацію тих всіх планів, які ми спільно почали», - наголосив депутат.

Як повідомлялося, у першому читанні проект нового Трудового кодексу Верховна Рада прийняла 5 листопада 2015 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-