НФ вимагає терміново ухвалити закон про відновлення територіальної цілісності

НФ вимагає терміново ухвалити закон про відновлення територіальної цілісності

Укрінформ
Фракція "Народного фронту" вважає, що законопроект про відновлення територіальної цілісності України потрібно терміново виносити на розгляд Верховної Ради для обговорення та остаточного ухвалення.

Про це повідомив голова фракції Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради.

"Минув місяць з часу прийняття у першому читанні законопроекту про відновлення територіальної цілісності України. Це достатньо часу, аби доопрацювати його з урахуванням усіх правок. "Народний фронт" вважає, що цей законопроект потрібно терміново виносити в зал для обговорення та остаточного ухвалення. Якщо розгляд питання затягуватимуть, наша реакція буде жорсткою та однозначною. Ми не дамо затягти процес: закон повинен бути ухвалений в цілому якнайшвидше, Росію буде визнано агресором. За все, що відбувається на Донбасі, має нести відповідальність Росія, а не Україна і її військо", - сказав Бурбак.

Читайте також: Самопоміч вимагає відкритості у підготовці законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Він нагадав, що на вимогу "Народного фронту" із законопроекту №8163 прибрані відомості про Мінські домовленості. 

"Це ще одна принципова позиція нашої фракції: легалізації Мінських домовленостей в українському законодавстві не буде. Позиція "Народного фронту" послідовна й зрозуміла: ми однозначно за визнання Росії агресором, закріплення за Кримом і ОРДЛО статусу тимчасово окупованих територій, а також покладання повної відповідальності на Росію за все, що відбувається на окупованих територіях. "Народний фронт" також наполягає на запровадженні візового режиму з Росією - це важлива політична передумова продовження й розширення західних санкцій проти Росії. Замах на Ігоря Мосійчука та вбивство Аміни Окуєвої, гадаю, достатній цьому доказ", - уточнив Бурбак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-