"План Маршалла" для України презентують у Вільнюсі - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
"План Маршалла" для України буде презентований 6 листопада у литовському Сеймі для послів США, Канади, Японії та країн ЄС. Якщо ініціативу Литви реалізують і залучать заплановані інвестиції, то в Україні ВВП може щорічно зростати на 6-8%.

Про це повідомила в ефірі "5 каналу" віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

"Ми мусимо розуміти, що це лише початок шляху для того, щоб цей план отримав реальну підтримку всіх партнерів або великої кількості партнерів, які б залучились до того інвестиційного плану в 5 мільярдів доларів чи євро щорічно на інвестиції для України, з якою пропозицією йде Литва", - сказала вона.

Читайте також: Єврокомісар Ган отримав "план Маршалла" для України

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що "план Маршалла" для України вже отримав чіткі обриси для того, щоб стати реальністю.

"Безумовний той факт, що Литва через свої зусилля і через дуже ретельну підготовку такого європейського плану для України, так званого "плану Маршалла", підготувала підгрунтя для того, щоб могти його презентувати і бути почутою іншими членами Європейського Союзу. Це надзвичайно важливо. Разом з тим, ми мусимо розуміти, що це тільки початок шляху для того, щоб цей план отримав реальну підтримку у всіх партнерів, які б залучилися до інвестиційного плану в 5 млрд євро", – додала урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-