Житомирські депутати звернулися до Ради щодо обігу зброї

Житомирські депутати звернулися до Ради щодо обігу зброї

Укрінформ
На черговій 13-й сесії Житомирської обласної ради сьомого скликання, що відбулася 2 листопада, депутати прийняли звернення до Верховної Ради, в якому просять прискорили розгляд та прийняття  законопроекту «Про цивільну зброю і боєприпаси», який дає дозвіл на приховане носіння короткоствольної вогнепальної зброї.

Про це повідомляється на сайті Житомирської облради.

«У Верховній Раді України протягом тривалого часу перебувають на розгляді проекти законів щодо врегулювання обігу зброї, зокрема, законопроект від 10.12.2014 № 1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси», внесений народними депутатами України Парубієм А.В., Іллєнком А.Ю. та іншими. Цей законопроект передбачає вирішення питань, пов’язаних з обігом зброї в державі, збереженням балансу інтересів держави та правом громадянина на захист власного життя і здоров’я від протиправних посягань, а також може закласти основи суспільства, здатного захищати свою державу. Просимо прискорити розгляд та посприяти прийняттю Верховною Радою України законопроекту «Про цивільну зброю і боєприпаси», - йдеться в зверненні. 

Депутати мотивували звернення тим, що у той час, коли країну наповнює нелегальна зброя, вчиняються сотні злочинів з її використанням, законослухняні громадяни залишаються фактично беззахисними.  

“Досвід десятків держав, де дозволено приховане носіння короткоствольної вогнепальної зброї, розвінчує аргументи противників цього кроку. Зокрема, суттєве зниження злочинності відбулося у Молдові, а також у Литві, Латвії та Естонії”, - наголошується в зверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-