У Польщі і в ЄС чекають оновлення Рахункової палати України - Геращенко

У Польщі і в ЄС чекають оновлення Рахункової палати України - Геращенко

Укрінформ
Оновлення Рахункової  палати України потрібно, в першу чергу, нашій країні. Тому важливо знайти порозуміння у Верховній Раді щодо кадрових призначень з цього питання вже на поточній сесії.

Про це написала у Facebook перший заступник Голови парламенту Ірина Геращенко за результатами зустрічі з головою Верховної Контрольної Палати Республіки Польща Кшиштофом Квятковскі.

"У Польщі і в ЄС чекають оновлення Рахункової палати України, це дійсно важливо, наші партнери мають бути впевненими, що технічна допомога ЄС витрачається за цільовим призначенням і ефективно. Я стою на позиції, що професійна, оновлена Рахункова палата потрібна в першу чергу самій Україні, тому важливо, аби парламент знайшов порозуміння в вирішенні кадрових питань і призначень ще цієі сесії", - зазначила вона. 

За словами Геращенко, польська делегація щиро відзначила велику позитивну роботу парламенту щодо зміни українського законодавства в багатьох сферах: освітній, медичній , судовій.

Крім того, наголосила вона, в польських колег дуже великий інтерес до безпекової і гуманітарної ситуаціі на Донбасі і в Криму, цим темам була присвячена велика частина зустрічі. 

Також сторони обмінялися думками щодо двосторонньої співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, в Європейському Союзі неодноразово закликали Україну якомога швидше забезпечити обрання членів колегії Рахункової палати, аби вона могла працювати у відповідності до найвищих міжнародних стандартів.

Читайте також: Геращенко розповіла про інтерес Заходу до “кіберштучок” РФ

Як повідомлялося, у квітні Верховна Рада не дійшла згоди щодо обрання 9 членів оновленого складу Рахункової палати України. За відповідне рішення проголосували лише 211 депутатів. Парламент обирав із 28 кандидатур, які подав на його розгляд комітет Ради з питань бюджету. Усі кандидати були визначені під час конкурсу. Спочатку народні депутати визначили дев'ять найкращих з наданого списку, а потім спробували затвердити їх одним голосуванням, але голосів не вистачило.

12 червня у ВР було оголошено повторний конкурс на посади членів Рахункової палати.

9 серпня 2015 року набув чинності новий закон "Про Рахункову палату", згідно з яким Рада мала упродовж двох місяців призначити новий склад РПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-