Геращенко розповіла про інтерес Заходу до “кіберштучок” РФ

Геращенко розповіла про інтерес Заходу до “кіберштучок” РФ

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що протидія кіберзагрозам має стати ключовим питанням усіх міжпарламентських асамблей.

Про це вона заявила у Facebook за підсумками дискусії в рамках 6-ї сесії Парламентської асамблеї Євронест, що вперше проходить у Києві.

“Вважаю, що протидія кіберзагрозам має стати ключовим питанням усіх міжпарламентських асамблей, зокрема ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ОБСЄ і ПА ЄВРОНЕСТ”, - написала вона.

Коментуючи дискусію в рамках сесії ПА Євронест щодо кібератак, Геращенко відзначила серйозний інтерес Заходу до цієї проблематики. “Нарешті до європейських і американських партнерів доходить, що вони також є об'єктами атак з боку РФ, поки що не військових, але не менш агресивних інформаційних, пропагандистських, кібератак”, - зазначила вона. 

“На жаль, Україна стала для РФ полігоном для відпрацювання своїх гібридних кіберштучок, які потім вони застосовують в інших країнах - починаючи від втручання в вибори, закінчуючи пропагандою і зламом комп'ютерних систем держустанов. І ми вже можемо ділитися напрацюваннями в протидії інформаційним і кібервійнам”, - додала Геращенко.

Вона зазначила, що протягом 2017 року державні та фінансові установи в Україні як мінімум двічі ставали об’єктами потужних кібератак. “Об'єктом агресії є не лише комп'ютерні системи держустанов, але й об'єкти інфраструктури, і це створює серйозні безпекові, соціальні виклики”, - констатувала вона.

Читайте також: Геращенко обговорила у Британії пом'якшення візового режиму для українців

На переконання Геращенко, важливим є створення на національному рівні спеціальних центрів (StratCom), які будуть зосереджені на боротьбі з гібридними загрозами та кібератаками. І, звичайно, ці питання мають бути в центрі особливої уваги Верховної Ради, наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-