Геращенко розцінює свою відзнаку за миротворчість “як великий аванс”

Геращенко розцінює свою відзнаку за миротворчість “як великий аванс”

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко отримала 30 жовтня у Лондоні відзнаку "Global Traiblazer Awards- 2017", якою щорічно Джорджтаун Інститут відзначає жінок з різних країн світу за їх миротворчі дипломатичні зусилля.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Я розцінюю цю відзнаку як великий аванс, на який матиму право, коли звільнимо всіх заручників. Я вважаю, що це не моя відзнака, а відзнака всіх українських жінок, які докладають максимум зусиль для відновлення миру на Донбасі, наших жінок-волонтерів, жінок-військових, жінок-дипломатів, громадських активісток і, в першу чергу, мам і дружин заручників, які щодня борються за своїх близьких", - написала перший заступник Голови Верховної Ради.

Геращенко зазначила, що вказаний захід був важливим шансом в аудиторії, де були присутні британські політики і експерти, також дипломати різних країн світу, озвучити інформацію про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі і в Криму, розповісти про українських заручників, про "шокований процес звільнення" і закликати світ зайняти більш жорстку і активну позицію щодо сприяння їх звільнення, використати всі можливі посередницькі зусилля.

Читайте також: Серед 152 заручників на Донбасі - підлітки, жінки, журналісти та волонтери

За словами політика, в рамках ініціативи "Жінки. Мир. Безпека" йшлося про те, що під час конфліктів найбільше страждають жінки, про сексуальні злочини і безкарність у зоні конфлікту, про насильство, про зусилля жінок для відновлення миру. "Я переконана, що потенціл українок - громадських діячок, активісток, політиків, військовослужбовців, членів родин заручників ще не до кінця оцінений і використаний, жінки мають бути залучені до врегулювання конфлікту більш активно", - вважає Геращенко.

Під час заходу вона розповіла про роботу МФО "Рівні можливості".

Геращенко подякувала спеціальному представнику ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір за шанс представити інформацію про конфлікт на Донбасі та жертви, що несе українське суспільство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-