Порошенко і Дастіс обговорили підтримку територіальної цілісності Іспанії та України

Порошенко і Дастіс обговорили підтримку територіальної цілісності Іспанії та України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Королівства Іспанія Альфонсо Маріа Дастіс Кеседо, який перебуває в Україні з візитом. 

У ході зустрічі Президент запевнив у підтримці територіальної цілісності Іспанії, а іспанський міністр - у підтримці територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Петро Порошенко підтвердив незмінну позицію України щодо підтримки територіальної цілісності Іспанії у контексті останніх подій навколо Каталонії. У свою чергу, міністр закордонних справ Іспанії також наголосив, що його країна повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України”, - йдеться у повідомленні.

Іспанський міністр також наголосив на необхідності збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії до припинення російської агресії проти України та відновлення територіальної цілісності і суверенітету.

Читайте також: Каталонія після виборів має залишитися частиною Іспанії - глава МЗС

Співрозмовники обмінялися думками з актуальних питань українсько-іспанських відносин. “Було відзначено важливість підтримання регулярних контактів на найвищому рівні, у тому числі шляхом обміну візитами”, - повідомили у президентській прес-службі.

Петро Порошенко та Альфонсо Маріа Дастіс Кеседо також дійшли згоди про наявність значного потенціалу для поглиблення взаємодії між Україною та Іспанією у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

Глава іспанського зовнішньополітичного відомства відзначив прогрес реформ в Україні та підтвердив, що Іспанія продовжуватиме надавати сприяння Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень.

У контексті поглиблення міжлюдських контактів між двома країнами сторони домовилися про відкриття інституту Сервантеса в Києві, а також відкриття Українського інституту в Мадриді.

Фото: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-