Візит Гройсмана до Канади: головна увага - активізації торгівлі

Візит Гройсмана до Канади: головна увага - активізації торгівлі

Укрінформ
Під час офіційного візиту до Канади, що розпочнеться сьогодні, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зосередиться на активізації торгівлі між країнами.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Головна ціль візиту – наповнити життям Угоду про вільну торгівлю, яка набула чинності 1 серпня. Однак, є й інші пріоритети: звірити наші позиції із Канадою, яка є де-факто лідером міжнародної коаліції на підтримку України, й підтримати зв'язок із українською громадою», - сказав Шевченко.

За його словами, одним із основних питань переговорів буде «розширення дії Угоди про вільну торгівлю на сферу послуг у світлі того, що принципова домовленість про це була досягнута під час візиту Петра Порошенка наприкінці вересня». 

Шевченко додав, що на розвиток торгівлі буде направлено щонайменше три важливі заходи, у яких братиме участь Прем'єр-міністр: виступ на Торонтійському глобальному форумі, участь в українській бізнес-місії та українсько-канадському аерокосмічному форумі у Монреалі. «Особливий акцент на Монреаль ми робимо в силу специфіки цього міста, яке є центром аерокосмічної промисловості Канади. Велика авіаційна держава Україна вибудовує контакт із світовою авіаційною столицею, якою є Монреаль. Заплановано, що у цій поїздці до Володимира Гройсмана приєднається керівництво ДП «Антонов» і Державного космічного агентства України», - наголосив посол.

Читайте також: Сьогодні Гройсман летить до Канади

Своєю чергою у Оттаві глава уряду, окрім численних зустрічей із вищим політичним керівництвом держави, долучиться також до так званого «українського дня у парламенті». Всього ж протягом візиту Прем'єр-міністр відвідає три канадські міста: Торонто, Оттаву та Монреаль.

Разом із Гройсманом до Канади прилетять ще три члени Кабінету міністрів України: перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко і віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. «Кожен із них відпрацює свій блок завдань. Так,  Кубів зосередиться на Угоді про вільну торгівлю, Климпуш-Цинцадзе - на гендерних проблемах і питаннях євроатлантичної інтеграції, а Саєнко приділить увагу реформі державного управління, в якій Канада нам допомагає», - підсумував посол.

Як повідомлялося, візит Прем'єр-міністра Гройсмана до Канади триватиме із 28 жовтня до 1 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-