Вибори в ОТГ: Комітет виборців зафіксував два факти прямого підкупу

Вибори в ОТГ: Комітет виборців зафіксував два факти прямого підкупу

Укрінформ
Спостерігачі Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України" зафіксували два факти прямого підкупу виборців під час виборчої кампанії в ОТГ, за якими було відкрито кримінальні провадження.

Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель 27 жовтня на прес-конференції щодо ходу виборів в об'єднаних громадах, під час якої було представлено звіт за результатами спостереження упродовж 11-26 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо підстави говорити про два випадки. Перший випадок був у селі Трушки на Київщині - це Фурсівська ОТГ, де від імені кандидата від партії "Батьківщина" роздавались кошти громадянам у розмірі 200 грн. Це подавалося технологічно як надбавка до пенсії. Це зафіксовано на місці у відеоматеріалі. Другий приклад пов'язаний також із цією політичною силою - у Плисківській ОТГ на Чернігівщині. Відповідно до звернень від низки учасників виборчого процесу до районної прокуратури, 400 виборців отримали по 300 грн з обіцянкою отримати стільки ж після виборів за голосування за кандидата від "Батьківщини", - сказав Кошель.

Читайте також: Місцеві вибори: майже 40% порушень пов'язані з агітацією - КВУ

За обома випадками відкрито кримінальні провадження, додав він.

"Але мова йде лише про два факти з 201 ОТГ, тому говорити про суттєву роль підкупу в ході цієї виборчої кампанії немає підстав", - зауважив директор КВУ.

Він уточнив, що до обласних відділень КВУ надходили й інші повідомлення про факти прямого підкупу виборців. Однак більшість із них були надані громадянами без супроводжуючих доказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-