Дипломат: США готові продовжувати надавати допомогу в безпековому секторі

Дипломат: США готові продовжувати надавати допомогу в безпековому секторі

Укрінформ
Між Україною та США наразі дуже інтенсивний діалог, і сторони мають спільне бачення викликів та методи їх подолання.

Про це сказав у п'ятницю на засіданні експертного круглого столу "Американсько-російські відносини та їх вплив на Україну" представник МЗС України, дипломат, який працював у посольстві США за часів адміністрації Обами Максим Кравчук під час експертного круглого столу в Art Hub Укрінформу, організованого фондом "Open Ukraine".

"В українсько-американських відносинах я не пам'ятаю такого періоду, щоб у нас була така інтенсивність діалогу», - сказав дипломат і зауважив, що про це свідчить низка двосторонніх зустрічей та візитів за останні півроку.

За його словами, наразі є дуже важливим те, що Київ та Вашингтон мають спільне бачення викликів та методи їх подолання, «є готовність США продовжувати надавати допомогу Україні у безпековому секторі, що дуже важливо».

Читайте також: Санкції США буде складно скасувати, навіть коли Росія піде з Донбасу і Криму - Пайфер

Кравчук зауважив, що США дуже допомагає Україні в перехідний період української армії до стандартів НАТО. Він нагадав, що до 2020 року українське військо має перейти на ці стандарти, і «є повна підтримка у цьому питанні з боку Сполучених Штатів».

На думку Кравчука, для Сполучених Штатів є важливим і ефективність нашої країни у питанні реалізації допомоги від США. «США хотіли б бачити, що та допомога, яка надана з їх боку, ефективно використовується, зокрема технічно-безпекова», - сказав представник МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-