Антирекорд у Раді: у жовтні нардепи прогулювали найбільше

Антирекорд у Раді: у жовтні нардепи прогулювали найбільше

Укрінформ
У жовтні на засіданнях Верховної Ради в середньому було зареєстровано 318 народних депутатів із 422, що є найгіршим показником за 2017 рік.

Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація „Комітет виборців України”.

"До цього найгірші результати відвідуваності було зафіксовано в лютому 2017 року, коли в залі парламенту в середньому було зареєстровано 326 нардепів. У березні цей показник склав 332 нардепи, квітні – 341, травні – 334, червні – 343, липні - 341, вересні – 328. Загалом лише 33% нардепів (139 із 421) відвідали всі засідання Ради в жовтні. Водночас шестеро депутатів не відвідали жодного засідання, 58 – пропустили понад половину засідань. Інформація за даними письмової реєстрації", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У нардепів-прогульників вирахували із зарплати 3,5 мільйона - КВУ

Не відвідали жодного засідання ВРУ у жовтні члени «Опозиційного блоку» Євген Бакулін та Вадим Рабінович, позафракційні Дмитро Ярош та В’ячеслав Константіновський (подав заяву про складання мандату депутата), а також нардепи-втікачі Олександр Онищенко і Сергій Клюєв. Ці народні депутати не відвідали жодного засідання ВРУ як за даними письмової, так і електронної реєстрації. Бакулін та Ярош також не відвідали жодного засідання ВР у вересні.

Серед фракцій і груп найгірші показники відвідуваності (за даними письмової реєстрації) у «Відродження», найкращі – в Блоку Петра Порошенка. В середньому в жовтні в залі було зареєстровано 83% депутатів фракції БПП, 79% - «Народного Фронту» та Радикальної партії Олега Ляшка, 75% - «Самопомочі», 74% - позафракційних, 73% - «Батьківщини», 62% - «Опозиційного блоку», 61% - «Волі Народу», 58% - «Відродження»..

Загалом у жовтні відбулося 11 пленарних засідань ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-