Парубій сказав, коли в Раді з'явиться новий законопроект про антикорупційний суд

Парубій сказав, коли в Раді з'явиться новий законопроект про антикорупційний суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій виключає виконання вимог учасників акції біля парламенту щодо внесення Президентом Петром Порошенко законопроекту про створення антикорупційних судів до того, поки Рада не скасує рішення про включення до порядку денного раніше зареєстрованих відповідних законопроектів.

Про це він сказав журналістам, відповідаючи на запитання Укрінформу в рамках робочої поїздки до Польщі.

«Тепер, згідно з законом, замало волі авторів, щоб їх (раніше зареєстровані законопроекти про створення антикорупційних судів - ред.) відкликати. Має бути рішення Верховної Ради України - 226 голосів, щоб вони були відкликані, і тому дана вимога не може бути виконана швидше, аніж почнеться пленарне засідання Верховної Ради України і поки у Верховний Раді України не буде прийняте рішення про відкликання тих двох законопроектів, які були подані по антикорупційному суду», - підкреслив Парубій.

Разом із тим він відзначив, що проведення акцій протесту є свідченням демократичного суспільства.

Читайте також: Парубій розповів про "амбітну програму" збільшення прикордонних переходів із Польщею

«Моє відношення до мітингів однозначно позитивне. Право на протест і право на відстоювання своєї позиції – це було головним з тих прав, яке ми відстоювали протягом багатьох років. Звичайно, будь-який мітинг, будь-який протест не тільки має право на існування, а, власне, є ознакою демократичного суспільства», - наголосив спікер парламенту.

Як повідомлялося, біля Верховної Ради з 17 жовтня триває акція протесту з вимогами ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-