Парубій їде до Польщі на Конференцію з парламентської співпраці

Парубій їде до Польщі на Конференцію з парламентської співпраці

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 21-22 жовтня відвідає Польщу для участі у Конференції з парламентського співробітництва у регіоні Центральної та Східної Європи і здійснить огляд пунктів пропуску між Україною і Польщею.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поїздка почнеться в суботу і перший захід, який відбудеться в Польщі - це буде зустріч спікерів Східно-Центрального європейського регіону. Там буде ряд спікерів і в нас такі наради є традиційними, де ми проговорюємо цілий ряд проектів, цілий ряд трендів, які відбуваються в наших парламентах», - зазначив Парубій.

Після цього спікер планує здійснити огляд місць, де планується будівництво нових переходів на кордоні України і Польщі та реконструкція вже існуючих.

«Після цього заплановано інший захід, який ми з маршалком  (Сейму Польщі Мареком — ред.) Кухцінським запланували ще кілька місяців тому - це об'їзд тих місць, де мають бути збудовані нові переходи між Україною і Польщею, і тих переходів, які ми маємо розширити, які ми маємо реконструювати», - сказав Парубій.

Зокрема, уточнив він, планується відвідати новостворюваний пункт пропуску «Нижанковичі-Мальховичі» у Львівській області, а також 2 переходи, які вже діють, але які потребують певної реконструкції і розширення, - це «Шегині» і «Краківець».

Читайте також: Глава МЗС Польщі розповів, яка мета візиту Дуди в Україну

Перехід у Нижанковичах будуватиметься коштом Польщі, додав Парубій.

Як повідомлялося, раніше Голова ВР зазначав, що у 2018 році планується відкрити 4 нових переходи: 2 - на Львівщині, 1 - на Волині й 1 - на Закарпатті. 

Цей проект дозволить розвантажити існуючі 8 пунктів перетину кордону між Україною та Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-