В Раді буде 300 голосів, щоб законопроект про недоторканність розглянув КС - Парубій

В Раді буде 300 голосів, щоб законопроект про недоторканність розглянув КС - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент абсолютною більшістю голосів підтримає направлення до Конституційного Суду законопроектів № 7203 та № 6773 щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він сказав на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що ми сьогодні зможемо дати не просто позитивний результат, а я думаю, що дуже високий результат, близький до 300 голосів. Я думаю, зал буде консолідований у цьому питанні», - зазначив він.

За словами Парубія, всі фракції Ради прийняли рішення на засіданнях фракцій підтримати рішення про направлення на оцінку в Конституційний Суд цих законопроектів. За прогнозами спікера, до 12.00 парламент продовжуватиме розгляд медичної реформи - законопроекту № 6327 та двох пов'язаних із ним законопроектів № 6604 та № 6604-1, якими пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу для фінансового забезпечення проведення реформи охорони здоров'я.

Читайте також: Президент хоче прийняття закону про Антикорупційний суд до кінця року — Луценко

На вечірньому засіданні, за словами Парубія, парламент розгляне зняття з розгляду президентського законопроекту про скасування недоторканності депутатів та суддів, що був зареєстрований у 2015 році. Також Парубій прогнозує, що парламент у четвер зможе прийняти у першому читанні законопроекти про зміну виборчої системи. Водночас він висловив сумнів, що парламент встигне розглянути проекти Виборчого кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-