Парубій відкрив Раду, в залі - 342 нардепи

Парубій відкрив Раду, в залі - 342 нардепи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він.

У залі зареєструвалося 342 депутати.

Як повідомлялося, Верховна Рада не планує у четвер розглядати проект державного бюджету на 2018 рік, але продовжить розгляд у другому читанні законопроекту № 6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», направлення на оцінку до Конституційного Суду законопроектів щодо скасування депутатської недоторканності: президентського №7203, групи депутатів №6773 та законопроекту Президента від 2015 року №1776.

Читайте також: Луценко розповів, що думає про мету протесту під Радою

Порядком денним заплановано розгляд  у першому читанні законопроектів про зміну виборчого законодавства. Так, серед цих питань включено розгляд трьох альтернативних законопроектів №1068, №1068-1, №1068-2 щодо введення пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками. Крім того, порядком передбачено розгляд двох проектів Виборчого кодексу №3112, №3112-1.

Із 17 жовтня під стінами Верховної  Ради проходить акція, організована кількома політичними силами і громадськими організаціями. Активісти вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити Антикорупційний суд.

На вимогу мітингувальників керівники фракцій на Погоджувальній раді 17 жовтня вирішили розглянути в четвер законопроекти щодо скасування депутатської недоторканності і законопроекти щодо зміни виборчої системи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-