Ємець каже, що законопроекти про недоторканність підуть до Конституційного суду

Ємець каже, що законопроекти про недоторканність підуть до Конституційного суду

Укрінформ
Парламент, швидше за все, направить законопроекти щодо скасування депутатської недоторканності на висновок до Конституційного суду.

Про це сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя, депутат з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прогнозую, що, мабуть, обидва законопроекти будуть направлені до Конституційного суду, і вже потім парламент буде визначатися, чи він прийме той законопроект, який вноситься групою депутатів. Якщо на це голосів не вистачить, то залишається той варіант, який внесений Президентом", - зазначив Ємець.

При цьому депутат нагадав, що згідно із процедурою внесення змін до Конституції, після направлення парламентом законопроекту на висновок до КС і в разі відсутності зауважень до цього законопроекту він може бути затверджений в цілому на наступній сесії парламенту.

Читайте також: Гройсман розраховує, що Рада у четвер ухвалить медреформу

Як повідомлялось, 17 жовтня спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що згідно із домовленістю Погоджувальної ради, на розгляд парламенту у четвер, 19 жовтня, будуть внесені два законопроекти щодо скасування депутатської недоторканності після розгляду їх профільним комітетом з питань правової політики і правосуддя.

Наразі в парламенті зареєстровано законопроекти групи депутатів №6773, а також президентський законопроект №7203, якими передбачається скасування недоторканності депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-