Парубій відкрив Раду, в залі - 307 нардепів

Парубій відкрив Раду, в залі - 307 нардепів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвалися 307 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав Парубій.

Народні депутати продовжать у середу розгляд у другому читанні законопроекту №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» щодо реформування сфери охорони здоров'я.

Як повідомлялося, 17 жовтня депутати почали розгляд медичної реформи і розглянули 249 із 893 внесених поправок.

Законопроектом пропонується розпочати з 1 січня 2018 року зміну моделі фінансування системи охорони здоров’я в Україні на первинній ланці. Оплата за надану медичну послугу пацієнту за єдиним тарифом на вторинній та третинній ланці буде впроваджуватися з 2019 року. До 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України лікарям та медичним установам усіх напрямків спеціалізації.

Також законопроектом передбачено, що кошти на програму медичних гарантій щорічно визначаються у законі України про Держбюджет як частка ВВП у розмірі не менше 5%.

Читайте також: Середа в Раді: триватиме розгляд медреформи

Окрім того, проектом передбачено створення Національної служби здоров’я України — центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення. При цьому пропонується з 2019 року змінити принцип фінансування усіх спеціалізованих та високоспеціалізованих медичних закладів. Так, згідно з  законопроектом Національна служба здоров’я буде перераховувати медзакладам гроші за надану послугу за затвердженими тарифами, єдиними для всієї країни. У тарифі на послугу врахують усі витрати на її надання, у тому числі — оплата праці медичного персоналу.

При цьому у тариф закладається оплата праці медичних працівників не менша за 250% середньої заробітної плати в Україні за липень року, що передує року, в якому буде застосовуватися тариф.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-