НАЗК внесло припис Омеляну

НАЗК внесло припис Омеляну

Укрінформ
НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За результатами проведеної Національним агентством планової перевірки в Мінінфраструктури виявлено порушення Закону України “Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, виявлені порушення стосуються надсилання Міністерством інфраструктури запитів до відповідних державних органів з порушенням встановлених термінів під час проведення спеціальної перевірки кандидатів на посади, а також ухвалення рішення про призначення на посади без отримання відповідей на запити від Міністерства юстиції України щодо наявності відомостей про кандидатів у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, та про поширення на осіб заборони займати відповідну посаду, передбаченої положеннями Закону України "Про очищення влади".

Читайте також: НАЗК звинувачує керівника Transparency Ukraine у маніпуляціях

Окрім того, НАЗК вказало на невжиття заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності службовця Мінінфраструктури, яку постановою суду визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, однак судом не застосовано до неї покарання у зв'язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

"НАЗК вимагає провести стосовно працівників Мінінфраструктури службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню ними правопорушень, пов’язаних із корупцією", - зазначили у Нацагентстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-