Міністри освіти України та Польщі сьогодні обговорять освітній закон

Міністри освіти України та Польщі сьогодні обговорять освітній закон

Укрінформ
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зустрінеться у Києві з міністром національної освіти Польщі Анною Залєвською 17 жовтня.

Цю інформацію кореспонденту Укрінформу підтвердили в Міносвіти.

"Прес-конференція міністрів запланована на 16:00", - повідомили у відомстві.

Під час зустрічі сторони обговорять ухвалений у вересні закон України "Про освіту" в частині про навчання мовами національних меншин.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 вересня ухвалила Закон "Про освіту", який, зокрема, врегульовує питання використання української мови в галузі освіті. 25 вересня його підписав Президент.

Водночас офіційні органи низки країн, які мають велику діаспору в Україні, висловили протест з приводу ухвалення цього закону. Зокрема, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що цей закон порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, він має намір ініціювати перегляд цієї угоди.

Читайте також: Посол ЄС обіцяє донести до Брюсселя "мовну" позицію Києва

У МЗС Польщі, коментуючи нові положення до освітнього закону, заявили, що Варшава буде уважно слідкувати за імплементацією закону та вдасться до усіх необхідних зусиль, аби забезпечити полякам в Україні доступ до освіти польською мовою.

Зі свого боку, маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський, який минулого тижня перебував з візитом у Києві, заявив, що Польща ще проводить консультації з українською стороною щодо закону "Про освіту" і свою думку надасть після зустрічі двох міністрів освіти.

Україна направила статтю 7 закону "Про освіту" на експертизу до Ради Європи.

Парламентська асамблея Ради Європи минулого тижня ухвалила рішення, яке містить рекомендації, що стосуються закону України "Про освіту". У тексті рішення міститься прохання врахувати всі "без винятку" рекомендації, які будуть надані Венеціанською комісією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-