Захід має надати Україні зброю і розмістити на Донбасі миротворців – Расмуссен

Захід має надати Україні зброю і розмістити на Донбасі миротворців – Расмуссен

Укрінформ
Аби припинити кровопролиття на Донбасі, Заходу слід надати Україні сучасну оборонну зброю й розмістити вздовж кордону із РФ миротворців ООН.

Таку думку у статті для провідного канадського друкованого видання «The Globe and Mail» висловив колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

«Європа, Канада та США зараз мають можливість посприяти політичному вирішенню цієї війни: по-перше, надавши українським військовим оборонне обладнання і, по-друге, розгорнувши на Донбасі потужну миротворчу місію ООН», - пише Расмуссен.

Він нагадав, що Росія сама подала до Радбезу пропозицію про розміщення сил ООН в Україні. «Московський проект резолюції виявився типовим путінським блефом, що порушує кілька принципів ООН, тобто є неприйнятним у чинному вигляді. Але замість того, аби відкидати його, Захід повинен викрити блеф і перетворити за допомогою батога і медяника московську пастку на вікно для досягнення миру», - стверджує екс-генсек.

На його переконання, озброєння України служитиме батогом, а зняття із Росії санкцій – медяником. «Якщо Росія виведе свої війська й відновить суверенітет України, ми зможемо запропонувати найбільшу винагороду – полегшення санкційного режиму. Цю страву не подають частинами: повне зняття санкцій можливе лише після повного виконання Росією своїх зобов'язань», - наголосив Расмуссен.

Читайте також: У Канаді висловили “обережний оптимізм” щодо миротворчої місії ООН на Донбасі

Він додав, що міжнародна спільнота може уникнути заморозки конфлікту, якщо грамотно сформує мандат миротворчої місії. «Радбез може уникнути цього провівши червоні лінії. По-перше, наполігши, що місія розміщатиметься уздовж усього українсько-російського кордону, аби не перетворювати лінію зіткнення на новий де-факто кордон. По-друге, миротворці повинні захищати населення та інфраструктуру, а не лише міжнародних спостерігачів у цій зоні», - йдеться у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-