Реінтеграція Донбасу: Геращенко анонсувала поправки до законопроекту

Реінтеграція Донбасу: Геращенко анонсувала поправки до законопроекту

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко планує у вівторок, 17 жовтня, зареєструвати у парламенті поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. 

"Що я робитиму 17 жовтня? Зареєструю поправки до законопроекту про реінтеграцію, над якими мої юристи разом з громадськими активістами працювали весь минулий тиждень. За що дякую всім, хто долучився. Я дистанційно була з ними на зв'язку, звичайно, обговорювала телефоном і поштою. Повернулася зі Страсбурга, вивчила напрацювання і завтра реєструватиму", - написала вона.

Водночас Геращенко поки що не уточнила суті напрацьованих поправок.

Читайте також: Визнання Росії агресором Рада може розглянути 8 листопада - Фріз

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 жовтня підтримала у першому читанні президентський законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону визначає правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України, а також мету та засоби державної політики із забезпечення державного суверенітету України над цими територіями, особливості реалізації й захисту прав громадян України, які там проживають.

У тексті законопроекту також зазначається, що тимчасова окупація частин території України стала одним із наслідків збройної агресії РФ проти України.

У прикінцевих положеннях законопроекту відзначається, що закон діятиме без шкоди для невіддільного суверенного права України на тимчасово окуповану Росією територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та заходів, спрямованих на повне відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаному кордоні.

Згідно з процедурою, яку повинен пройти законопроект для підготовки до другого читання, до 20 жовтня профільний комітет Верховної Ради прийматиме поправки від суб'єктів законодавчої ініціативи, після чого розглядатиме документ до другого читання. Очікується, що Рада може ухвалити законопроект у другому читанні в листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-