Україна пояснить дію закону про освіту всім зацікавленим — Климпуш-Цинцадзе

Україна пояснить дію закону про освіту всім зацікавленим — Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна й надалі проводитиме роз'яснювальну роботу стосовно того, як новий закон "Про освіту" позначиться на навчанні дітей представників національних меншин.

Про це в ефірі 112 каналу сказала віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Робота Києва має полягати в роботі і з угорською меншиною у нас вдома, і з розробкою законопроекту щодо середньої освіти, як ми пояснюємо нашим колегам з Угорщини, зокрема, і Болгарії, і Румунії, в якому будуть уточнені позиції щодо того, в який спосіб, в якій пропорції будуть викладатися предмети після 5 класу з мовою нацменшин і мовою державною. І будемо працювати далі на аргументацію, на пояснення і не тільки з тими країнами, які висловлюють свої застереження", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Для перегляду Асоціації з ЄС потрібна позиція не лише Угорщини - Климпуш-Цинцадзе

Вона нагадала, що вже заплановано візит до України міністра людських ресурсів Угорщини, який має відбутися 19 жовтня. Свою позицію щодо мовного питання Україна представила під час візиту міністра закордонних справ Павла Клімкіна до Угорщини.

Віце-прем'єр зауважила, що запланована акція під посольством України в Угорщині вже отримала відповідну реакцію з боку України.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розказала, який висновок Україна має зробити з "освітньої" резолюції ПАРЄ

"Заклики такого штибу закликають до сепаратизму по суті і до порушення конституції України, що ми вважаємо неприпустимим. Тому висловлюємо жорстко своє незадоволення з цього приводу нашим угорським колегам, які, щоправда, вважають це виявом демократії на теренах Угорщини. Думаю, що їм би не сподобався такий вияв демократії, якби під посольством Угорщини в Україні відбувалася якась акція за самовизначення якоїсь частини Угорщини", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона висловила сподівання, що ця акція не матиме подальшого розвитку. Особливо з огляду на те, що Угорщина зараз активно готується до проведення парламентських виборів у 2018 році, і партія, яка проводить подібну риторику, бореться за місця в парламенті з правлячою партією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-