НАБУ просить не спекулювати на

НАБУ просить не спекулювати на "справі Омеляна"

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро прокоментували кримінальне провадження, розпочате  щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Як повідомили у пре-службі НАБУ, справа відкрита ще у травні.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення та можливого декларування недостовірних даних одним із членів Кабінету міністрів України (попередня правова кваліфікація ст.366-1, ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що в ході розслідування про підозру нікому не повідомлялось.

"Наголошуємо, що внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань не є достатньою підставою для звинувачень особи у вчиненні правопорушення. Тому просимо ЗМІ утримуватись від спекуляцій на цю тему", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ почало розслідування за підозрою в незаконному збагаченні міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

У ході досудового розслідування було встановлено, що починаючи з 10 грудня 2016 року Омелян, його дружина та їхній син почали проживати в будинку орієнтовною вартістю 7 мільйонів гривень, який на праві приватної власності належить двоюрідній племінниці дружини Омеляна. Водночас за інформацією з Державної фіскальної служби, двоюрідна племінниця дружини Омеляна не має доходів, які б дозволили їй купити такий будинок.

Читайте також: Омелян запевняє, що його декларація "чиста"

Крім того, повідомляється, що у період з 23 березня 2009 року по 23 березня 2011 року мати двоюрідної племінниці дружини Омеляна видавала довіреність Омеляну на право керування автомобілем марки Lexsus RX 350. Водночас у своїй декларації за 2016 рік Омелян не вказав, що має право користування будинком, у якому мешкав з родиною.

Також досудове розслідування встановило, що Омелян не вказав у своїй декларації автомобіль "BMW X5" 2015 року випуску, орієнтовною вартістю 1,59 мільйона гривень, яким користується з 2015 року і який належить братові міністра.

Як заявила прес-секретар міністра Марина Томко, Володимир Омелян відкритий до співпраці з правоохоронними органами та готовий довести Національному антикорупційному бюро, що ніяких порушень не вчиняв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-