Ар'єв: Бліцкриг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями

Ар'єв: Бліцкриг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями

Укрінформ
Голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявляє про унеможливлення українською делегацією реалізації так званого швидкого сценарію повернення Росії до ПАРЄ.

Про це йдеться в його повідомленні, опублікованому у Facebook.

«Отже, підсумок: бліцкриг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями. Але будемо дуже пильними. Дякую українській делегації! Знову довели, що лише спільні дії дають результат, ми з Lena Sotnyk та Георгий Логвинский учора билися на Спільному комітеті, щоб запобігти реалізації швидкого сценарію», - зазначив він. 

При цьому він підкреслив, що більшість членів Спільного комітету підтримали позицію України. 

«Вдалося - більшість не готові йти назустріч російському шантажу, що керівники РЄ в розмовах зі мною визнали одразу по закінченні засідання. Ну а робота посла Дмитра Кулєби - взагалі вище всіляких похвал», - написав голова української делегації.

Ар'єв також повідомив, що на засіданні бюро ПАРЄ у п'ятницю представники України вимагали від Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда жорсткої позиції на переговорах в Москві, а також ініціювали подання до суду на РФ через несплату внесків.

Читайте також: Для перегляду Асоціації з ЄС потрібна позиція не лише Угорщини - Климпуш-Цинцадзе

«В результаті всього на бюро ПАРЄ від Ягланда сьогодні вимагали жорсткої позиції на перемовинах в Москві і взагалі подати в суд на РФ через несплату внесків. Атмосфера змінюється. І змінюється не сама по собі, а через спільні дії і синергію українців у РЄ.

Працюємо і пильнуємо далі», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-