Перші місцеві вибори в ОТГ стануть найбільшими за останні два роки - Кошель

Перші місцеві вибори в ОТГ стануть найбільшими за останні два роки - Кошель

Укрінформ
Перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 29 жовтня стануть найбільшими за останні два роки, участь у них візьмуть усі реально діючі і активні політичні партії.

Про це на прес-конференції щодо підготовки та проведення виборчої компанії таких виборів сказав генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«29 жовтня ми маємо найбільші в Україні вибори об'єднаних територіальних громад за останні два роки. Тобто, це найбільші вибори в рамках реформи децентралізації», - підкреслив Кошель.

Вибори пройдуть в усіх без винятку областях України, окрім окупованих територій. Загалом обирається близько 4,5 тисяч депутатів.

«Це надзвичайно велика кількість. На виборах ми будемо обирати 674 депутатів міських рад, 1514 - селищних рад, 2318 - сільських, 25 міських голів, 61 - селищних голів, 115 - сільських голів», - повідомив гендиректор КВУ.

Очікується, що у виборах можуть прийняти участь понад 1,3 мільйонів виборців. Із 201 ОТГ 25 є міськими, 115 - сільськими та 61 - селищними.

Кошель зазначив, що заявили наміри приймати участь у виборах 29 жовтня 50 політичних партій із 350-ти зареєстрованих в Україні, або 14% від загальної кількості партій.

Читайте також: ЦВК призначила перші місцеві вибори на 24 грудня

«Тобто 50 політичних партій, всі реально діючі політичні партії приймають участь у цих виборах і це надзвичайно важливо. Цей показник є невеликим, це лише 14%, але з іншого боку ми можемо відзначати, що реально живих в Україні лише 50 політичних партій. Понад 300 - це формальні, штучні, мертві і інші політичні сили, які активно не працюють», - наголосив він.

При цьому він додав, що серед партій, які провели з'їзди і заявили наміри брати участь у виборах, є як старі партії, що регулярно беруть участь у виборах, зокрема, всі шість політичних партій, представлених у парламенті.

«Навіть «Народний фронт», який проявляє або формальну, або мляву участь також провів з'їзд і також задекларував те, що він буде приймати участь у виборах», - відзначив він.

Серед не парламентських партій своїх кандидатів висунуть такі партії: «Свобода», «Громадянська платформа», «Наш край», «Аграрна партія», «УКРОП», «Народний контроль».

Також приймуть участь новостворені партії, які не приймали участь у минулих виборах: «Демократичний альянс», «Сила людей», «Справедливість», «Рух Саакашвілі», «Партія Надії Савченко», «За життя».

Кошель зауважив, що кількість зареєстрованих кандидатів є достатньою для конкурентного виборчого процесу.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-