Визнання Росії агресором Рада може розглянути 8 листопада - Фріз

Визнання Росії агресором Рада може розглянути 8 листопада - Фріз

Укрінформ
Народний депутат від  фракції БПП Ірина Фріз припускає, що президентський законопроект № 7163 про визнання Росії агресором Верховна Рада може розглянути у другому читанні 8 листопада.

Про це вона сказала в ефірі каналу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно із процедурою, яку має пройти законопроект для підготовки до другого читання, - до 20 жовтня комітет буде приймати правки, які надаватимуться суб'єктами законодавчої ініціативи. Після цього на засіданні, скоріш за все, 8 листопада, буде розглядатися у другому читанні", - сказала вона.

Читайте також: Гройсман назвав фракції, що готові підтримати медреформу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 6 жовтня підтримала у першому читання законопроект № 7163  "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Згідно з пояснювальною запискою, проект закону визначає правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України, а також мету та засоби державної політики із забезпечення державного суверенітету України над цими територіями, особливості реалізації й захисту прав громадян України, які там проживають.

Відповідно до тексту законопроекту тимчасова окупація частин території України стала одним із наслідків збройної агресії РФ проти України.

У документі також констатується, що Україна не визнає злочинне загарбання Росією частини своєї території та зазначається, що РФ "ініціювала, організовувала та підтримувала терористичну діяльність в Україні, здійснює збройну агресію проти України та тимчасову окупацію частин її території.

У прикінцевих положеннях законопроекту відзначається, що закон діятиме без шкоди для невіддільного суверенного права України на тимчасово окуповану Росією територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та заходів, спрямованих на повне відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаномих кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-