Порошенко просить Ягланда задіяти всі механізми тиску на Москву

Порошенко просить Ягланда задіяти всі механізми тиску на Москву

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав генерального секретаря РЄ Турбйорна Ягланда активніше долучатися до справи визволення громадян України, яких незаконно утримують на окупованих територіях та в Росії.

Переговори відбулися у середу, 11 жовтня, у Страсбурзі, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Глава держави закликав генерального секретаря РЄ більш активно долучатися до зусиль зі звільнення громадян України, які незаконно утримуються в окупованих Криму і Донбасі та на території Росії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Порошенко подякував Раді Європі за підтримку, відзначивши, що з самого початку агресії Росії проти нашої держави Комітет міністрів та Парламентська асамблея рішуче виступили на захист територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент України наголосив на необхідності консолідації усіх інститутів Ради Європи для продовження системного тиску на Росію з метою виконання нею вимог РЄ щодо припинення агресії проти нашої держави.

Читайте також: Порошенко закликав Кіріакідес більше уваги приділяти звільненню українських заручників

Він також закликав активізувати роль Ради Європи у захисті прав людини на території незаконно окупованого українського Криму. Зокрема, Порошенко звернувся до генерального секретаря РЄ із проханням використати усі наявні механізми для виправлення критичної ситуації з правами людини на півострові.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-