Порошенко розказав новому президенту ПАРЄ про символічний збіг

Порошенко розказав новому президенту ПАРЄ про символічний збіг

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав Стеллу Кіріакідес з обранням на високий пост Президента ПАРЄ, побажавши їй наснаги в досягненні цілей Організації та захисті її принципів.

Про це глава держави заявив на початку свого виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перш за все, дозвольте привітати Стеллу Кіріакідес з обранням на високий пост Президента Парламентської асамблеї Ради Європи. Радий, що ця подія практично збіглася в часі з моїм візитом до Асамблеї. Це одне з тих символічних збігів, які трапляються нечасто. Але коли таки трапляються, то дуже влучно і дуже вчасно. Сьогодні – саме той випадок”, - сказав він.

Порошенко побажав новообраному президенту ПАРЄ наснаги, енергії і успіху в досягненні благородних цілей, які перед собою ставить Парламентська асамблея Ради Європи, та захисті принципів, на яких вона заснована. “І жодних компромісів у цьому питанні бути не може!  Тим більше, компромісів з тими, хто намагається всіляко поставити під сумнів ті загальнолюдські цінності і засади, на яких будується і наше співробітництво, і життя у наших суспільствах”, - додав Президент України.

Читайте також: Заява Земана не відповідає політиці ПАРЄ і уряду Чехії - Кулеба

Петро Порошенко також зазначив, що прекрасно розуміє, яка відповідальність лежить на членах ПАРЄ, “особливо за нинішніх проявів крайнього популізму, численних кібератак, прямої збройної агресії та агресивних інформаційних кампаній”.

“Як Президент України, я щиро розраховую на вашу підтримку моєї держави у тих надскладних умовах, в яких ми всі вимушено опинилися”, - наголосив він.

Фото прес-служби Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-