Сенатори Чехії підтримують європрагнення України - офіс віце-прем'єра

Сенатори Чехії підтримують європрагнення України - офіс віце-прем'єра

Укрінформ
Сенатори Чехії вважають європейську перспективу України очевидною річчю і підтримують європейські прагнення України. 

Як повідомляє офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, про це заявив на зустрічі з Іванною Климпуш-Цинцадзе очільник Комітету зі справ ЄС Сенату Чеської Республіки Вацлав Гампль.

"Сенатори Чехії вважають європейську перспективу України очевидною річчю і підтримують європрагнення України", - цитує Гампля прес-служба віце-прем'єра.

Як поінформували в офісі віце-прем'єра, обговорюючи питання співпраці між Україною та Чехією,  Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що коаліція, яка буде сформована в чеському парламенті після виборів, що відбудуться найближчим часом, продовжить курс на зближення з Україною. Зокрема, важливим питанням є визнання чехами Голодомору 1932-1933 років геноцидом проти українського народу (у 2007 році Палата депутатів Чехії визнала його злочином сталінського режиму).

Говорячи про протидію російській агресії, віце-прем’єр зазначила, що надзвичайно важливою є протидія російській пропаганді в Європі. "Ми маємо спільні загрози та спільні виклики, повинні виробити спільні відповіді", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розповіла про свої зустрічі у Торонто

Також співрозмовники наголосили на важливості політичного тиску на Російську Федерацію та необхідності продовження санкцій за анексію Криму, окупацію Донбасу та невиконання Мінських домовленостей.

Климпуш-Цинцадзе окремо порушила тему переслідувань та дискримінації кримських татар та всіх, хто підтримує Україну, в Криму.

Сторони також обговорили хід реформування України, зокрема, в світлі  набрання чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-